Twilio account setup
# support
a
Hello, I live in Europe and I purchased a Twilio number from Ireland. I have set up a webhook for inbound calling, but when I tried to add the account SID and auth to Vapi, it didn't accept them. Can you please let me know why this is happening and how I can configure it properly? Thank you.
s
Hey @andromate12357892 , can you share what’s the issue that you are getting?
a
@Sahil Thanks for the swift response. I have a couple of numbers, the one that I got when creating the Twilio account and the other one I have bought. If I try to add the account Sid and auth for the one I have bought ( meaning, the one in Ireland) then it won't allow me to add those values. Therefore, I couldn't make inbound or outbound calls. If I change it to the US then it does accept those two values.
s
Could you please exactly share the screenshot of the error you are getting? I feel like you are using the wrong credentials.
a
Sure, just a moment.
s
Okay.
a
Inbound calling works now. Thanks. The next issue I have is, in the middle of the call, the agent will end the call. It will say, transferring the call now and ended. Weird
s
Vapi issue. It will be fixed within few days
a
Is it the same with the custom code too? I have been testing it from the dashboard.
s
Yup.
n
Sorry about that, transferring call is definitely not broken (or at least not that I know of). Send
callId
a
@nikhil it does work now. May I know, where could I get a voice for multilingual support? Such as Swedish or Danish?
a
I have checked deepgram and talkscriber and I couldn't able to change the language besides English. Each time I change the language, it will automatically change back to English. I have set the voice to 11labs and Azure.
k
@nikhil I'm having the same problem here since morning... I'm trying to change it to spanish, but it goes back to english "en"
n
yes i think you're right. working on the fix. please give us till end of day
a
Yes, take your time. 🙂
n
most likely end of tomorrow. we're still going
a
How is the outbound call working? I have set up Twilio and the inbound calls work fine but the outbound calls show it's on the queue but don't receive the call. Is it using the number I have connected from Twilio? How is that working? How long should I have to wait before I receive the call? @nikhil thanks
n
you can check your twilio account for status on the outbound calls
it's usually instant